كسي باور نميكرد وعدههاي دولت فقط شعار باشد !
رضا سلطان زاده
مدیر مسئول آیینه یزد
حجت الاسلام سيدجلال يحييزاده عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت:« ارزيابي عملكرد مصوبات سفرهاي استاني دولت كمّي است؛ يعني دولت اگر 200 مصوبه داشته كه يكي اجرا نشده، ميگويند 99 درصد مصوبات اجرا شده است، در حالي كه بايد ديد همان يك مصوبه كه اجرايي نشده چيست و گاهي همان يك مصوبه اجرا نشده به اندازه 50 درصد مصوبات اجرا شده به اعتبار و تسهيلات نياز دارد. وي گفت: در سالهاي ابتدايي دولت كه به اقدامات و سفرهاي استاني نگاه ميكرديم، شاهد حضور خوب دولت در شهرها بوديم و كسي باور نميكرد كه گفتههاي دولت بيشتر در حد شعار باشد و فقط دولت شعار بدهد، اما الان كه به خروجي كار دولت نگاه ميكنيم، ميبينيم كه خيلي مسائل مطرح شده توسط دولت جنبه شعاري داشت و اين امر بين عوام و خواص و توده مردم نيز مطرح است. يحيي زاده افزود: دولت دهم از دولت نهم هم ضعيفتر عمل كرد و مخصوصا در حوزه فرهنگ با اينكه بودجهها افزايش يافت، اين ضعف نمايانتر بود؛ در مسائل اقتصادي نيز، دولت كارهاي بزرگي را استارت زد، اما در برخي موارد از جمله اشتغال زايي، معضل بي كاري و كاهش موثر تورم با تمام تاكيداتي كه نظام بر روي آنها داشت، خيلي عقب افتاد.»1
بسياري از مردم به ويژه ساكنان دارالعباده حجتالاسلام يحييزاده را ميشناسند و به شخصيت وي احترام ميگذارند. نگارنده نيز در يكي دو جلسه از نزديك با وي پيرامون مسائل مبتلا به مدارس غيردولتي استان مذاكره داشته و اكثر سخنان و اظهارات وي را ميشنود و يا ميخواند و از دوستان و آشنايان نيز هم شنيدهام با مطالبي كه در اين ستون درج ميگردد ناآشنا نيست. بنابراين دوستانه و برادرانه و جهت اطلاع خوانندگان اعلام مينمايد:جنبه تبليغاتي سفرهاي استاني هيات دولت به استانها بر موضوع خدمت به مردم پيشي ميگرفت به گوشهاي از آنچه فقط در استان يزد شاهد آن بوده و در موارد متعدد درج گرديده اشاره ميكنم.
در سفر اول هيات دولت به يزد مردم استقبالي همانند دو سفر بعد و آنچه كه در ديگر استانها اتفاق افتاد به عمل نياوردند گرچه بيشتر ياران احمدينژاد اين را به حساب دور بودن محل ورزشگاه از مركز شهر ميگذارند اما نگارنده عقيده دارد اين وضع را بايد به حساب روش زندگي و ساده زيستي استاندار وقت يزد گذاشت كه شايد اعتقاد به اين برو - بياها نداشت و يا حاضر نشد به دستور وي ادارات و مدارس تعطيل بشود گرچه به اصطلاح وسط كار عدهاي از دانشآموزان را به محل آوردند.
در سفر دوم و سوم اوضاع اداري تغيير كرد. از قبل برنامهريزيهاي دقيق و مفصل به عمل آمد در 4 طرف يزد مينيبوسها و اتوبوسها در پاركينگهاي از قبل تعيين شده توقف كردند افراد را از اطراف و اكناف به مركز شهر آوردند و يا عدهاي آمدند. مديران اجرايي و يا بعضي از گويندگان مذهبي قبل از سفر نه تنها در اوصاف دولتيان سخنراني نمودند بلكه بنا به رواياتي از مهمان نوازي در اسلام داد سخن دادند اما از جريان شهر انبار و مردم و برخورد و فرمايش مولا علي (ع) با آنان و حفظ بيتالمال و جلوگيري از اسراف بحثي به ميان نيامد كمتر خيابان و ميداني در شهر يافت ميشد كه مملو از بيلبورد و تابلوي تبليغي نباشد و اسراف و تبذير در حد بالايي بود اطراف شهر و خيابانهاي در مسير مدارس را تقسيمبندي نمودند و حتي به مديران دبستانها بخش نامهاي اما بدون امضا و تاريخ و شماره ابلاغ كردند دانشآموزان در چه جايي بايستند و در آن نامه ابايي از فرستادن دانشآموزان آمادگي و كلاس اول و دوم و سوم ابتدايي نشد اين بخشي از برنامه سفر دوم و سوم بود اما آنچه مهمتر بود اينكه قبلاً زمينههايي را فراهم ميكردند تا مطابق با ميل بعضي از وزرا آمارها ارائه گردد و به طريقي در جلسات مسئولان اجرايي رده بالا مذاكره شود كه نه تنها نگران نباشيد بلكه بدانيد اوضاع بر وفق مراد است به ويژه از جهت اشتغال، فرهنگ و رفاه و آسايش عنوان ميشد كه مردم در آرامش و رفاه به سر ميبرند و نمونه آن همان حضور چند ده هزار نفري در ميدان اميرچقماق و تكبير گفتنها و يا گاه كف زدنها است. ساعتها مردم از كودك، نوجوان تا پير را در آن هواي نامساعد نگه داشتند باز هم رييسجمهور كه در اثر ازدحام بوجود آورده به موقع نرسيده بود و ساعتها تاخير صورت گرفته بود ميگفت ناراحت كه نيستيد عدهاي هم پايين شعار ميدادند نه و ميرساندند كه دشمن ما ناراحت هست حتي مدتي بعد از اذان ظهر و نماز اول وقت ظهر و عصر مراسم به طول انجاميد و جلسه ادامه داشت. بعضي از كارمندان را روز قبل جمع ميكردند و ميگفتند مثلاًً فردا فلان مقام كه براي بازديد آمد اگر اين مطلب را گفت اينگونه پاسخ دهيد و اگر فلان موضوع مطرح شد پاسخش اين است. چه كساني سخن بگويند؟ برنامهها چگونه اجرا شود؟ در واقع احساس و شعور و آگاهي مردم به چه طريق به سخره گرفته شد.
نظر خوانندگان و همه مخاطبان را به نوار سخنرانيهاي مسئولان اقتصادي و صنعت كشور در يزد و به ويژه مصاحبه يكي از مديران ارشد مسكن و شهرسازي جلب ميكند. آنگاه كه همه مردم يزد شاهد بودند حداقل آجر، تيغه و بلوك تا دو برابر افزايش قيمت داشت اما در مصاحبه اعلام گرديد بهاي مصالح ساختماني افزايش چشمگيري نداشته است.
نه تنها در6 سال اخير بلكه در اين 32 سال چه بسا دلسوزاني در ارگانها و نهادها و سازمانها با اخلاص و نيت پاك كار كردند در زمينههاي مختلف كشور عزيز اسلامي را پيش بردند در عرصههاي نظامي و علمي و فني به پيشرفتهاي گاه حيرت انگيزي نائل شدهاند بايد دست يكايك آنان را در هر لباس و مقامي كه هستند فشرد و به روان پاك شهداي عزيز درود فرستاد و در برابر خانوادههاي معظم شاهد، ايثارگر، و آزاده كه امنيت موجود كشور مديون فداكاري آنان است سرتعظيم فرود آورد.
اما سوالي كه بايد پرسيد اين است آنان كه در هفته دولت از پيشرفتها آن هم به حق سخن ميگويند آيا بهتر نيست اشاره كنند قبلاً نفت را چند ميفروختيم و اين رقم در 6 سال اخير به چه مبلغي افزايش يافته است آن طور كه گفته ميشود در آمد 6 ساله اخير از محل فروش نفت معادل درآمد 26 سال قبل از آن است.
از پرداختن به نامهنگاريهادر سفرهاي استاني و پرداخت وجه به عدهاي در يزد ميگذرم تنها بدون ذكر نام به يك حادثه اشاره ميكنم.
در حاليكه تعداد زيادي از اقشار يك صنف به يك ميليون و دوميليون تومان وام بلاعوض و حتي تسهيلاتي اما بدون بهره و كارمزد نياز داشتند رييسجمهور در خرداد 88 سه ميليارد ريال بلاعوض به يك مجموعه از صنف مذكور برخلاف قانون و ضابطه پرداخت كرد و هنوز در جلساتي كه عدهاي دور هم جمع ميشوند از آن اقدام ياد و انتقاد خود را به نحوي كه ميتوانند بيان ميكنند. در همين ستون نوشته شد بهتر است ظلمي كه در تقسيم شهرها براي نمايندگي در گذشته به مردم يزد شده است بر طرف گردد كه در اين دوره نيز اين امر به نتيجهاي نرسيد و گاه مواردي كه در حد توان و امكانات بود به رشته تحرير درآمد. به سيدجلال يحييزاده نماينده اصولگراي مجلس بايد گفت بسياري بودند و هستند كه از اول در برابر شعارها ايستادند در بررسي مسائل انصاف را مد نظر داشتند و به وظيفه مقدس و با ارزش روزنامهنگاري متعهد بودند و قلم به مزد دنبال پر كردن اوراقي به نام روزنامه نبودند ولي كاري از دست آنان ساخته نبود.
عموم نمايندگان ميبايست نه همانند مدرس بلكه با حركت در جهت مسير زندگي افرادي مثل مدرس به موقع و برخلاف مصلحت انگاريهاي بدون جهت و دليل محكم ميايستادند به وظيفه خطير و ارزشمند نمايندگي عمل ميكردند گرچه به قول آيت ا... استادي امام جمعه موقت قم «دير بيدار شديم» باز هم در ايام باقي مانده دوران نمايندگي حقايق را به مردم بازگو كنند از مسئولان اجرايي بخواهند به خاطر مردم و رضايت عموم به وظايف خود عمل كنند. به قسمي كه خوردهاند در مسير خدمت به جامعه و فراهم نمودن رفاه و آسايش هموطنان خود اعم از مسلمان و غيرمسلمان، فارس، كرد، لر و بلوچ و ديگر اقوام و با داشتن هر دين و مذهب رسمي و قانوني و شناخته شده در مملكت خودي و غيرخودي، چپ و راست و اصولگرا و اصلاح طلب گام بردارند كه اين روش به صلاح و صواب نزديك تر و در مسير عمل به دستورات متين و گهر بار مولاي متقيان علي(ع) به مالك اشتر در نامه 53 نهج البلاغه ميباشد.
عمل نكردن دولت به قول و وعدهها در رديف همان اجرا نكردن مصوبات مجلس از سوي دولت، تاختن به مجموع نمايندگان در جريان بعضي از استيضاحهاي مجلس از وزرا، عدم رعايت قوانين سازمان ذيحسابي كشور، تقديم نكردن بودجه در وقت مقرر به مجلس شوراي اسلامي و.. . خواهد بود.
گوينده مطالب ذيل كسي جز غلامعلي حداد عادل نيست:
«احمدينژاد از همان روز اول حاضر به تمكين مقابل مجلس نبود، گروه خون ما به گروه خون احمدينژاد نميخورد، به طبيعت احمدينژاد طبيعت تمكين نيست، رييسجمهور تعدادي از مصوبات مجلس را در كشوهاي ميز خود نگه داشته بود.
مصطفي پورمحمدي رييس بازرسي كشور ميگويد: مجلس نبايد مقابل دولت تسليم شود ضمناً به نظر ميرسد وي اميدي ديگر به مجلس هشتم ندارد چون اينگونه اظهار نظر ميكند: انتظار داريم نمايندگان دور بعدي با وسواس و نگاه دقيق علمي طرحها را تصويب كنند اگر مردم فشار آوردند با آنان صحبت كنيد و اگر دولت فشار آورد مقابل آن بايستيد» 2
بنابراين است كه در هر شماره و مقاله اشارهاي به مطلب مفيدي از بزرگان و نويسندگان آگاه با ذكر مآخذ و منابع و يا نقل حديثي از احاديث ارزشمند اسلامي بشود.
لذا با عرض معذرت از اطاله كلام، حسن ختام اين ستون به درج سخناني از پيامبر اكرم حضرت محمدمصطفي(ص) و حضرت علي(ع) اختصاص مييابد.
«پيامبر اكرم (ص) فرمود:
دو دسته از مسلمانان هرگاه درست شوند، مسمانان همه درست ميشوند و هر گاه فاسد شوند،مسلمانان هم فاسد ميشوند گفتند: اي پيامبر خدا! اين دو دسته كيانند؟ فرمودند: عالمان و حاكمان.
حضرت علي (ع) فرمود:
دين خدا را نميتوانند ترويج كنند مگر كساني كه سازشكار نباشند و با (دنيا دوستان و رفاه طلبان) همسو نشوند و دل در گرو طمعها و خواهانيها نداشته باشند».3
پي نوشت ها:
1- نقل ازخبرگزاري ها
2- «تهران امروز»، 28/9/90
3- «گزارشي درباره جلد سوم تا ششم الحياه»، استاد محمد رضا حكيمي، صفحه 96 و 82
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025